Editorial – El Periódico de Catalunya 06/03/07

Aules amb drogues

El consum de drogues entre els menors té una profunditat i uns efectes superiors als que s’intuïen, fins al punt que està directament relacionat amb les espectaculars xifres de fracàs escolar que es registren a Espanya –el 30% dels adolescents no acaben l’ESO–, 13 punts per sobre de la mitjana europea. La repercussió del consum de cànnabis, cocaïna i drogues de disseny entre els menors és de tal entitat que els 34 experts que han desfilat pel Senat durant l’últim any asseguren que la narcodependència és responsable de la meitat de l’elevadíssima taxa de l’esmentat fracàs.

Es tracta d’un fenomen tan preocupant a curt com a llarg termini perquè hipoteca el futur d’un segment important dels nostres joves -160.000 menors de 18 anys estan atrapats en la coca- i malbarata els recursos que l’Estat destina al sistema educatiu. Sense comptar l’augment de les bosses de marginació associades a la drogodependència.

El propòsit de la comissió parlamentària d’exigir al Govern l’aplicació de mesures radicals per tallar d’arrel la distribució de droga a les aules, per evitar que hi entri “un bri de cànnabis, una partícula de cocaïna o una pastilla”, és l’única alternativa possible, però potser serà insuficient per canviar la tendència. El compromís dels pares en el seguiment dels estudis dels seus fills, dels ensenyants per controlar l’actitud dels seus alumnes i de les forces de seguretat per neutralitzar les xarxes de distribució han de completar la tasca. La multiplicació de testimonis no deixa marge per a la tolerància: les aules han de ser llocs lliures de drogues o, per contra, la societat n’haurà de pagar un altíssim preu.

Anuncis

~ per gerardandreu a 7 gener 2010.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: